Billigt HåndboldudstyrSpar op til 60% på håndbold tøj, bolde og andet gear!

Århus-historien om en IT-konsulent med kurser på hjernen

Der var engang en historie fra virkeligheden, der udspillede sig i Århus. Ikke på Fredensvang eller i AGF-cirkler, men tæt på. Den omhandlede en grånet, glad mand, der havde et job som IT-konsulent.

Han skulle rykke ud og rydde op i folks ledninger. Både de private og i firmaerne. Der var desuden en del netværk, der skulle tastes korrekt ind, og mange kopper kaffer, der skulle drikkes. Hvad han hedder, er ligegyldigt, men glad. Det var han.

Han havde ingen børn, men mange venner og havde et aktivt liv med foreninger i lokalområdet. Det var dog som om, at der manglede noget. Ned fra himlen faldt en dag et nyt system fra et firma kaldet Microsoft.

Man kunne bygge sine helt egne hjemmesider uden at kunne rigtig programmering. Det var smart, for IT-konsulenten var allerede blevet pænt træt omkring HTML2, endda allerede da det startede. Og det med at gå på aftenskole i programmering gad han ikke mere.

At være SharePoint-konsulenten blev hans kald

Systemet eller programmet, om du vil, hed SharePoint. Det var i starten mest noget med at bygge intranetsider for kunderne, så de havde styr på personalet og deres arrangementer, møder og andet godt. Men man kunne også bygge eksterne (!) hjemmesider og lære dokumenthåndtering på tværs af afdelingerne.

Manden, der var ret nørdet, blev vældig tilfreds. Nu kunne man pludselig tænde for SharePoint og være klog konsulent uden at videreuddanne sig inden for HTML-sprogene. Det blev nemmere at sætte tingene op for kunderne, og de kunne selv klatte lidt rundt i programmet uden at gå helt død. Fedt!

Det hele blev kort sagt lidt nemmere med SharePoint, og kunderne begyndte at kalde ham for deres yndlings SharePoint-konsulent i Århus og omegn.

Faktisk blev han så kendt for at kunne hjælpe kunderne med alskens opsætning af hjemmesider og nødudrykning, når SharePoints dokumenthåndtering drillede, at han efterhånden blev spurgt om hvad som helst.. og da han en dag var ude hos en kunde, blev han opfordret til at undervise i Microsofts praktiske og populære systemer.

Du er jo så god til det, så hvorfor ikke lave nogle fede kurser i SharePoint for os, hvad”, spurgte kunden, der hed Hanne.

Det gad manden godt, for det var mega hyggeligt at undervise og formidle. Altså lave kurser. Han blev derfor ikke blot kaldt for Mr. SharePoint længere, nu var han også gået hen og blevet til MR. Kursus Himself. Det var ham, man skulle kontakte i Århus, hvis man ville være noget ved webpoppen (eller webshoppen).

Århus-historien om en IT-konsulent med kurser på hjernen
Århus-historien om en IT-konsulent med kurser på hjernen

IT-kurser blev det nye hit

Ang. kurserne blev de faktisk så populære, at han endte med at lave et helt IT-kursushus, hvor folk kunne modtage undervisning af ham og hans konsulenter på hverdage. Han kaldte det for MicroVerden. Der kom en del glade kunder ud af hans nye opfindelse, og det var som om, at livet var ved at blive lykkeligt for ham.

Han manglede kun en lille kone og nogle børn, men var efterhånden så grånende og oppe i årene, at det ikke betød så meget igen. Der skete dog det interessante, at folk pludselig begyndte at have ”smarte phones”, så de kunne gå på nettet uden at skulle have en internetforbindelse selv.

Det hed ”cloud”, det der med at gå på nettet hele tiden, og derfor kunne kunderne lagre data meget nemmere nu. Det kunne de også før, men nu fandtes der flere devices, som man kunne cloude løs med, selvom strålingen ikke var helt sund.

Mr. Cloud-firma spottede en Århus-tendens

Det hele kom altså endnu mere over på internettet, og konsulenten blev nu også kaldt for MR Cloud. Han havde nemlig endnu engang set tendenserne og tilbudt det helt rigtige til kunderne. Så nu blev hans firma kaldt for et cloud-firma, selvom det egentlig blot var et mindre konsulenthus i Århus, som arbejde med IT og undervisning.

Det hele endte godt, for nu havde manden tjent masse penge. Se, det var noget af en Århus-historie. Og dem kan vi bare ikke få nok af. Selv AGF Håndbold endte med at hyre manden til undervisning og kurser, og så endte det hele jo ekstra godt!

God fornøjelse med eventyrene i smilets by 🙂

Show Buttons
Hide Buttons